Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


"Mikrofon végre került Riku-chan" by Kuroi

2013.01.20

 

Tudjuk, hogy régóta írsz, de azt nem, hogy mikor is kezdtél bele először a szófaragásba. Tehát? Mikor és hogy jött ez a hobbi nálad?

Tizennégy éves koromban kezdtem írni, vagyis most már jó nyolc éve próbálkozok. Akkoriban egy elég nagy törés volt a magánéletemben, amit valahogy muszáj volt kezelnem és a legkevésbé önpusztító útnak az tűnt, ha mindent kiírok magamból. ^^ Aztán az egész valahogy hobbivá, majd egy életstílussá vált. Ahogy lassan kezdtem egyre jobban belejönni a dologba észrevétlenül a mindennapjaim részévé vált. Ma már el se tudom nélküle képzelni az életemet.

 

Honnan szoktál ihletet meríteni?

Az életből. Sokszor van, hogy olvasok egy cikket vagy blog bejegyzést, esetleg egy kommentet valamelyik barátom facebook oldalán és kipattan a következő novella ötletének szikrája a semmiből. Ilyenkor általában még nem nyúlok hozzá, hagyom, hogy formálódjon, több alternatívával is eljátszok gondolatban, s mire leülök, sokszor már tudom, mi lesz a történet eleje, tetőpontja vége és csak a részleteket kell megírni, a párbeszédeket kitalálni. Ha pedig valamiben nem vagyok biztos, akkor utána nézek a neten és megpróbálom elképzelni, hogyan is működhetne ez a valóságban. Döbbenetes, mennyire színes és fantáziadús a világ, ha az ember nyitott szemmel jár.

 

Nagyon sok témában és műfajban olvastam már tőled, mintha mindent ki akarnál próbálni. Van kedvenced?

Nincs sem kedvenc fandomom, sem kedvenc témám. Szeretem az olyan történeteket, amikben vannak elgondolkodtató szálak, vagy lélektani dolgok, de gyakran írok/olvasok könnyedebb dolgokról is. Ha a legjellemzőbb műfajokat kellene összeszedni, azt hiszem a fantasy, supernatural, angst, hurt/comfort és talán a romantika lenne az, ami bekerülne a képbe, de persze kipróbáltam már magam rengeteg mindenben. Szerintem nagyon fontos, hogy az ember megtalálja azt, amit szeret írni, és amiben jó is. Én például a humort és a paródiát kerülöm, mert tudom, hogy nincs hozzá érzékem, az én vicceim túl nyersek, túl ironizálóak, amit az emberek nagy része nem szeret, fárasztónak ítél vagy egyszerűen nem ért. Így ezeket a műfajokat nem erőltetem, de ahhoz, hogy erre ráébredjek előbb írnom kellett humoros történeteket is. Az ember úgy tanul szerintem a legkönnyebben, ha kipróbálja magát különböző dolgokban.

 

Na és fandom? Van olyan, ami különösen közel áll hozzád vagy a saját műveket preferálod jobban?

Nincs olyan fandom, ami az egyetlen és mindenek felett álló lenne számomra. Animékből például rengeteg mindent szeretek az olyan általánosan elterjedt fandomtól elkezdve, mint a Naruto vagy a Bleach, egészen az itthon alig ismert Dragon Voice vagy Devil&Devil történetekig. Ugyanakkor bizonyos filmek, könyvek is megfognak vagy képesek elindítani a fantáziámat, így például a BBC Merlin című sorozatából, a Harry Potterből, a Cal Leandros vagy a Percy Jackson sorozatból ugyanúgy szoktam írni és olvasni, mint animékből.

A legjobban azonban a saját műveket szeretem, ebből nem csinálok titkot. ^^ Nagyon jó néha egy már megírt történet szálaival, szereplőivel játszani, de azt a szabadságot nem adhatja vissza egy fanficc megírása, mint amit akkor érzek, mikor én magam teremtek meg egy egész világot. Fellengzős frázis, de ilyenkor olyan szerintem az író, akár egy isten, aki a saját világát formálja, egyengeti. Én személy szerint imádom ezt az érzést és soha nem tudom megunni, hogy valami újat, valami egészen egyedit alkossak, ahol csak a fantáziám szab határt az eseményeknek. Elég csak a Démoni Tüzet megnézni, ami az eddigi egyik legnagyobb lélegzetvételű írásom és nálam már-már fandommá vált, ha saját műről lehet ilyet mondani. Képtelen vagyok megunni a világot, a karaktereket, egyszerűen muszáj újra meg újra visszatérnem hozzá. ^^”

 

A legtöbb publikált írásod yaoi vagy shonen-ai témájú. Szoktál esetleg más témában is írni?

Igen, való igaz, hogy ebben a témában jelenik meg a legtöbb írásom, hiszen nagyjából azóta foglalkozok a shonen-ai és a yaoi világával, amióta írok. Érdekel az elfogadás, a másság megélésének és kimutatásának vagy elrejtésének a témája, ennek vizsgálatára pedig remek lehetőség a yaoi, mivel a téma önmagában is egy társadalmilag és lélektanilag is nagyon összetett, nehezen megítélhető kérdés. Persze ilyen téma a yuri is, de ahhoz például soha nem fordultam, az ilyesmi egyszerűen nem tud lekötni vagy megérinteni, valószínűleg azért mert lány vagyok. ^^” Másfelől azt se lehet mondani, hogy csak és kizárólag ez a téma érdekel, hiszen „íróasztalfióknak” rengetegszer írtam már hetero párosítású romantikus történetet, sőt a romantikát teljességgel nélkülöző írásaim is szép számmal vannak.

 

Van kedvenc saját műved?

Minden egyes írásomat szeretem, hiszen mindegyik valamit belőlem árul el, belőlem ad tovább. Ha kedvencet kellene választani, akkor az két, eddig nem publikált regénysorozatom lenne, amikkel nagyjából azóta foglalkozok, mióta csak írok. Ezeken kívül természetesen a Démoni Tűz az egyik számomra legkedvesebb világ és történet, amit alkottam, de ugyanígy közel áll hozzám a Kizuna is.

 

A Démoni Tűz című írást annak idején úgy tudom, egy barátnőddel közösen kezdtétek el. Mi történt, hogy most már egyedül folytatod?

Igen, együtt kezdtük el, de aztán mindkettőnknek más elképzelése lett a folytatásról. Megbeszéltük, hogy megírjuk a saját verziónkat anélkül, hogy ütköznének a nézetek és mindketten tovább bonyolítottuk a szálakat a saját ízlésünk és elképzeléseink szerint. Elváltak az útjaink anélkül, hogy ebből harag lett volna közöttünk és az első kötetet leszámítva ma már alig van átfedés a két vonal között.

 

A te elképzelésed szerint összesen hány kötetes lesz a Démoni Tűz, mire véget ér?

Én mindig is négy kötetesre terveztem és ehhez tartani is szeretném magamat. Az első három kötet összefüggő trilógia, mely a már megismert három pár történetét kíséri végig, míg a negyedik egy kicsit más hangulatú és egy, az első kötetek alatt kevésbé szerepet kapott karakter történetét meséli el, de ezt a meglepetést egyelőre nem szeretném lelőni. ^^

 

Ki a kedvenc karaktered a Démoni Tűzből?

Az örök beugrató kérdés. ^^ Őszintén mondom, nem tudok választani közülük, egyszerűen mindegyik páros és mindegyik karakter a szívemhez van nőve. A leggyakrabban Michael és Lucifer kerül elő a novellákban, ez azonban nem jelenti azt, hogy ők lennének a kedvenceim, egyszerűen az ő múltjuk adja a legtöbb lehetőséget a rövid kis szösszenetek írására.

Ha mégis muszáj lenne kedvencet választanom, meglepő módon Lilith jutna az eszembe. Imádom, ahogy hátulról finoman taszigálja ide-oda a szereplőket és az éles női logikájával mindent átlát, sokszor hamarabb, mint maguk az érintettek. Ő az a női karakter, aki megért mindent és összerakja az apró részleteket, hogy végül egésszé álljanak össze. Őt és Luciát kifejezetten szeretem, annak ellenére, hogy látszólag egyikük sem kap különösen kiemelt szerepet a történetben.

 

 gh

A felvett anyagok alapján a szöveget Kuroi-chan írta meg, akinek blogját itt találhatjátok, valószínűleg oda is fel fog kerülni az anyag hamarosan. Remélem, azért nem untátok halálra a dolgot, igyekeztünk azokat a kérdéseket összeszedni a közel két órás anyagból, amik a Démoni Tűzhöz kapcsolódtak. Ha mégis maradt megválaszolatlan kérdés, kommentben tegyétek fel egészen nyugodtan, megpróbálok érdemileg válaszolni. ^^

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.